"Badjävlarna"

Som vanligt på torsdagkvällar är det badhuset som gäller. Vi stretar på syrran och jag, Tyvärr får jag en påminnelse om min dåliga kondition varje gång. Men skam den som ger sig. Innan sommaren bör jag se resultat. Fyller på med promenader med Matilda, hon liksom matte, är i behov av bättre flås, och en krympande diafragma.

Vårkänning?

Äntligen har kylan gett med sig, nu väntar jag bara på dagsmäjan.
Matilda och jag gick en promenad idag, det var skönt.
Äntligen har jag bestämt vilka frösorter av gurka och tomater jag ska köpa. Önskelistan blir lång när jag studerar frökatalogen, tyvärr blir notan stor, så det blir till att prioritera och stryka. Det kanske är tur, utrymmet är ju begränsat för sålådor och krukor. Det brukar ändå sluta med vi blir trångbodda till och med på matbordet. Men vad gör man inte. Tur att jag har en tålmodig och förstående make, (han älskar att stå i växthuset och äta solvarma tomater från busken).

Marodörer i trädgården


                                                                            

Så här ser mina enar ut, sen fem marodörer har härjat i min trädgård, inte ett barr kvar. Rådjuren är söta och fina varelser, men när dom gnager på mina växter,  aj aj där går gränsen.  
Min spontana reaktion är att dom helst ligger på tallriken som sadel. Ni får ursäkta mej alla vegetarianer och djuraktivister, det är bara så.

Med pensel och hammare

Nu snickras det för fullt på mitt hett efterlängtade "kontor". Det känns skönt att få ordning och reda på mina böcker och kontorsmaterial. Jag tänkte be en viss person (inget namn nämt) att hjälpa mej sortera böcker i rätt ordning på hyllorna, när den dan kommer.
Idag visar sig solen och temperaturen är nådig, nu börjar frötarmen att röra på sig. Fram med katalogerna. Härliga tider väntas framöver.

Växthuseffekten?

Vad tog växthuseffekten vägen, jag bara frågar. Den har inte drabbat oss i alla fall. När man tänker efter smalt inlandsisen för tiotusen år sedan, utan bilavgaser och fisande kor. Konstigt. Vad säger de så kallade experterna om det.

Det gör ont....

Inte bara vintern som är jobbig, tandläkaren är inte så kul heller. Blir svettig bara jag tänker på att om en timme sitter jag där........ Ett nödvändigt ont, ont, ont. Kom plötsligt på ännu ett ont, Lena Ph

Vinter, usch

Jag hatar kylan, finns det något vidrigare? Jag känner mej totalt instängd. Läser böcker så ögona blör. Målar panel till mitt datarum, och väntar på att få sitta på bron en solig morgon med kaffe och tidning, underbara tanke. Jag kan bara inte vara ensam om dessa funderingar.

RSS 2.0